Hout- en Plaatmateriaal

Sinds 1975 vormt ons uitgebreide assortiment aan hout- en plaatmateriaal een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Het houtprogramma omvat onder meer vuren hout en hardhout in alle denkbare maten, maar natuurlijk ook tuinhout, tuinpalen en tuinschermen. Onze voorraad plaatmaterialen biedt onder andere de keuze uit MDF, betonmultiplex, okoumé, OSB en populier. U bent bij ons ook aan het goede adres voor gipsplaten, vloerplaten, laminaat, gevelbekleding en brandwerende materialen. Verder beschikken wij met een platenzaag, een langzaag en een afkortzaag over een volledig uitgeruste houtzagerij. Daardoor kunnen wij uw materialen voor u gratis op maat zagen en betaalt u alleen wat u nodig heeft. Wij bezorgen uw bestelling gratis bij uw thuis.

 

 

Vuren

  

Underlayment

   

Okoumé Multiplex

   

Hardhout Multiplex

   
           
Vuren wordt vooral gebruikt in de bouw: constructies, binnenkozijnen en stijl- en regelwerk.   Wij hebben drie soorten underlayment op voorraad. De kwalitatief beste plaat is Pellos Floor. De Elliotti Pine is een goedkoper alternatief en OSB platen hebben we in de handzame maat 61 x 244 cm.   Okoumé multiplex is zowel geschikt voor binnen- als buitentoepassingen. Het is gemakkelijk te verwerken, splintert nauwelijks bij het zagen en is tevens gegrond te verkrijgen.
 
  Hardhout multiplex is een algemeen inzetbare plaat in de bouw en in huis, opgebouwd uit diverse Indonesische hardhoutsoorten.    
                 

 MDF

 

 Betonplex

 

 Hardboard / Zachtboard

 

 Populier

   
                  
MDF is een harde en glad geschuurde plaat met een fijne oppervlakte. Geschikt voor verwerking in huis en voor meubelproductie. De plaat is zeer goed freesbaar en leverbaar in diktes van 4 tot en met 38 mm.   Betonplex is aan twee zijden voorzien van een coating. Betonplex is geschikt voor het maken van bekistingen voor betonwerk en kan ook toegepast worden voor opbergruimten, aanhangwagens en bijvoorbeeld dierenhokken.


 

 

Eén zijde van de plaat is glad, de achterzijde heeft altijd een 'zeefafdruk'. Het is de plaat die gebruikt wordt voor de achterzijde van meubels of kasten en verpakkingen. In deze soort bestaan ook wit gelakt hardboard en zachtboard, dat wordt gebruikt voor prikborden.


 

  Populier is een zachte, eenvoudige multiplexsoort. Het is niet superglad geschuurd en wordt gebruikt voor eenvoudig timmerwerk. Wij hebben ook dunne platen van 4 mm. die gebruikt worden voor figuurzaagwerk.

 

   
                 

 Gefineerd Spaanplaat 

               
                 
Van gefineerd spaanplaat leveren wij meubelpanelen, vensterbanken en werkbladen in 21 decorkleuren. Uiteraard hebben we ook witte panelen van 250 en 305 cm.                

© Tripany.com | contact | sitemap | disclaimer & privacy statement