close

Over Moree

 

Hoe het begon....
Op 12 maart 1941, midden in de oorlog, neemt de toen 22-jarige slagersknecht Piet Moree, zonder enige kennis van het assortiment, een bedrijf in agrarische artikelen aan de Oostdijk over. Overdag verkoopt hij, samen met zijn vrouw Jo, melkwatten, koptouwen, manden, aardappelrieken en huishoudelijke artikelen. 's Avonds vergaart hij kennis over zijn producten, in een tot woon- en slaapkamer omgetoverd hoekje van de zaak. Met een eerste jaaromzet van 12.000 gulden is Piet heel tevreden.

Dat er ook moeilijkere tijden waren, mag duidelijk zijn. Er zijn momenten geweest dat de enige manier van handel voeren, ruilhandel was. Op deze manier had het gezin Moree te eten en konden de boeren verder met het uitoefenen van hun bedrijf.

 

Hoe het verder ging....
Op 16-jarige leeftijd neemt ook zoon Jan zijn intrede in het bedrijf. In de loop der tijd wordt het assortiment uitgebreid en vernieuwd. De melkkannen maken plaats voor elektra, fitwerk en pvc-materiaal. Ook wordt de houtzagerij geopend, zijn er medewerkers aangetrokken en is de aankoop van de eerste vrachtwagen een feit. Na bijna 45 jaar verhuist het uit zijn jasje gegroeide bedrijf in 1985 naar de overkant van de straat. Het bedrijf van Jan en Ank Moree staat te boek als dé doe-het-zelf-zaak van de regio en groeit gestaag uit tot een bouwmarkt.

Hoe het nu is....
In 2001 nemen wij, Lisette Moree en Edwin van der Roest de zaak over. Wij streven ernaar u met een ruim assortiment aan ijzerwaren, gereedschappen, verf, hout- en plaatmateriaal, deuren en schuifkasten van dienst te zijn. Sleutelwoorden binnen onze organisatie zijn vakkennis en service. Onze medewerkers, die al jaren bij ons familiebedrijf in dienst zijn, hebben stuk voor stuk een technische achtergrond en helpen u graag met al uw vragen op klusgebied. Als extra service bezorgen wij uw bestelling nog altijd gratis thuis en zagen wij uw hout kosteloos op maat. Met kwaliteitsmerken als Festool en Makita bieden wij u het beste uit de markt aan!

 

 

 

 

 

© Tripany.com | contact | sitemap | disclaimer & privacy statement